Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mierenzuur : een krachtige oplossing om wratten te behandelen ?

3 min read

Wratten komen vaak voor: maar liefst 1 op de 3 basisschoolkinderen heeft er last van. Ook bij volwassenen zijn wratten geen uitzondering. Gelukkig zijn ze goed te behandelen, bijvoorbeeld met mierenzuur. In dit artikel vertellen we je alles over deze wrattenbehandeling.

Wat zijn wratten?

Wratten zijn kleine ronde bobbeltjes op de huid. Meestal zitten ze op de handen of voeten, maar ze kunnen over het hele lichaam voorkomen. Ze voelen hard en ruw aan en worden veroorzaakt door een virus. Lang niet iedereen die met dit virus in aanraking komt, krijgt ook daadwerkelijk wratten. Wrattenvirussen zijn vooral in vochtige omgevingen te vinden. Het zwembad is daarom een bekende besmettingsplaats.

Wratten behandelen met mierenzuur

Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar om wratten te behandelen. Een daarvan is mierenzuur. Uit onderzoekt blijkt dat dit middel er bij 92% van de gebruikers voor zorgt dat wratten verdwijnen én wegblijven.

Hoe gebruik je mierenzuur?

Dit middel is bij apotheken te koop als een penapplicator. Je kan met deze penapplicator mierenzuur op de wrat aanbrengen. Deze is erg makkelijk in gebruik, de pen is bovendien speciaal ontworpen om wratten eenvoudig en met een grote precisie te verwijderen. De penapplicator geeft automatisch de juiste dosis vrij wanneer u het tipje tegen de wrat drukt. Het gebruik van de penapplicator neemt slechts enkele seconden per week in beslag.

Je brengt het middel één keer per week aan. Je hoeft het niet af te plakken, het middel trekt namelijk onmiddellijk in de wrat. Bij kinderen zijn 2 tot 3 behandelingen vaak al voldoende. Bij volwassenen verdwijnt de wrat doorgaans na 5 tot 15 behandelingen. Dit is afhankelijk van hoelang de wrat er al zit, waar de wrat zit en wat voor soort wrat het is.

Hoe werkt mierenzuur?

Het mierenzuur trekt direct in de wrat en droogt de wrat uit. Hierdoor verdwijnt de wrat. Doordat het diep in de wrat doordringt, wordt ook de kern van de wrat uitgedroogd. Dit in tegenstelling tot veel andere producten die alleen aan de oppervlakte doeltreffend zijn.

Zo voorkom je (her)besmetting

Wil jij voorkomen dat je (opnieuw) wratten krijgt? Volg dan deze tips op:

  • Heb je een wrat? Blijf er dan zoveel mogelijk vanaf.
  • Plak wratten bij kinderen eventueel af met een pleister, om te voorkomen dat ze eraan peuteren en zo het virus verspreiden.
  • Loop in openbare ruimtes niet op blote voeten. Ook niet in het zwembad.
  • Gebruik altijd een eigen handdoek.
  • Deel je schoenen niet met anderen.
  • Heb je een wrat aangeraakt? Was en droog je handen dan goed.

Voor meer info, klik hier! »

Lees ook:

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…