Wortelsoep met verse tuinkruiden

Inhoud

Niets beter tegen de koude en de opkomende verkoudheden dan een lekkere tas warme soep. Je favoriete groenten kan je zo verwerken in een soepje om je aan te verwarmen. Ook als je niet veel honger hebt door je verkoudheid of je wilt een lichte lunch, is een smeuïge groentesoep de perfecte oplossing. Neem er nog een sneetje volkorenbrood belegd met margarine (zoals Becel ProActiv) bij en je hebt een erg voedzame en vullende maaltijd.

Lees ons heerlijk recept voor onze licht pikante wortelsoep. Heerlijk op een typische Belgische dag. Voeg wat meer gember toe als je soep wel wat spice kan gebruiken, of halveer de portie als je weet dat de kinderen geen fan zijn van ‘sterke’ smaakjes.

Ingrediënten:

  • 1 el Becel Bakken en Braden
  • 1 grote ajuin in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el verse gember
  • Verse peterselie en laurier
  • Een halve kilo wortelen
  • 1 liter groentebouillon
  • 33 ml kokosmelk
  • Peper en zout
  • 50 gram Becel ProActiv
  • 2 sneetjes volkoren brood

Bereiding:

  • Verwarm een grote pot met de vloeibare margarine en stoof de ajuin, look en gember tot de ajuin ongeveer doorzichtig wordt.
  • Voeg de wortels en de bouillon toe tot het kookt.
  • Verlaag het vuur, strooi enkele laurierblaadjes in de soep en kook tot de wortels goed zacht zijn (ongeveer 25 minuten). Giet de kokosmelk zachtjes bij de soep en roer goed. Kruid naar smaak met peper, zout en eventueel wat peterseliesnippers.
  • Vis de laurierblaadjes uit de soep. Mix met een staafmixer tot de soep geen brokjes meer heeft of laat wat bite over, aan jou de keuze.
  • Serveer in een grote kom en drink als de soep nog lekker warm is. Besmeer een sneetje volkoren brood met margarine (Becel ProActiv), besprenkel met zeezout. Zo heb je een evenwichtige maaltijd én een groot deel van je dagelijkse portie groenten.

Ontvang wekelijks tips voor een gezonde & actieve levensstijl