Winterse groentengratin

In de winter kiezen we uiteraard graag voor een stevige hap zoals een gratinschotel. Idealiter gebruik je dan wel groenten als de basis van je gratin. Op die manier krijg je immers meteen heel wat belangrijke voedingsstoffen binnen, zal de gratin makkelijker te verteren zijn en beperk je de hoeveelheid calorieën (wat bij sommige gratins namelijk nogal kan oplopen).  Voor deze gratin kozen we specifiek voor de typische wintergroenten pastinaak, knolselder en zoete aardappel. Heerlijk als bijgerecht of veggie maaltijd!

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram knolselder
  • Becel Original
  • 1 dl room (gewoon of light, naar eigen keuze)
  • Gratinkaas
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen, pastinaken, zoete aardappels en knolselder. Snij ze in ongeveer even grote stukjes.
  • Kook de aardappelen en wintergroenten beetgaar.  Laat uitlekken.
  • Beboter een ovenschotel met Becel Original.
  • Schep er de aardappelen en wintergroenten in. Schenk er daarna ook de room (light of gewone, naar eigen keuze) bij.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met wat gratinkaas.
  • Zet 20 minuten in het midden van de oven.

Laat het smaken!