Wintersalade met spruitjes en peren

Inhoud

Salade enkel voor in de zomer? Nee hoor! Ook in de winter kan je nog heerlijke salades op tafel toveren. Wintersalades zijn zelfs een ideale manier om heerlijke wintergroenten en –fruit zoals spruitjes en peer in je menu te verwerken! 

Ingrediënten:

  • 500 gram spruiten
  • 2 peren
  • 1 eetlepel Becel Bakken en braden
  • 500 gram krielaardappelen
  • 150 gram feta
  • Zout en peper

Bereiding: 

  • Maak de spruitjes schoon. Dat doe je door het voetje ervan te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd ze daarna in twee.
  • Schil vervolgens de peren, snij ze in fijne partjes en verwijder het klokhuis.
  • De spruitjes kan je stomen of koken. In het eerste geval heb je een stoommandje/stoomrekje nodig dat je in een pot kan zetten. Breng in die pot net zoveel water aan de kook dat het stoommandje het water net niet raakt. Doe dan de spruitjes in het mandje en stoom ze in ongeveer 15 minuten beetgaar. Kies je ervoor om de spuitjes te koken, volstaat het als de spruitjes net onder water staan.
  • Doe daarna voldoende bakmargarine in een pan en bak de krielaardappelen goudbruin.
  • Doe vervolgens de krielaardappelen, de peer en de spruitjes in een mengkom en vermeng alles goed.
  • Verkruimel ten slotte de feta over het mengsel heen.
  • Kruid alles af met peper en zout en serveer.

Dit gerechtje kan je op zich eten, als een echte salade, maar je kan het ook serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld bij biefstuk, een wildgerecht, etc. Laat het smaken!