Het ultieme coq-au-vin recept

Inhoud

Iedereen at wel eens deze Franse klassieker, maar wist je dat coq-au-vin zelf klaarmaken helemaal niet zo moeilijk is? Met dit recept lukt het je zeker!

Ingrediënten

  • 1 kip in stukken
  • 200 gram gerookt spek
  • 200 gram kleine champignons
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • Halve liter kippenbouillon
  • Fles rode wijn
  • 50 gram Becel Bakken en Braden
  • 4 takjes Peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Pel de sjalot, knoflook en ui en hak fijn. Reinig ook de champignons.
  • Doe wat bakmargarine in een brede, diepe pan en bak het spek knapperig. Voeg er daarna de fijn gehakte sjalot, knoflook en ui bij. Voeg vervolgens ook de champignons toe. Laat alles even meebakken en zet dan het vuur af.
  • Verdeel de kip in 8 stukken en kruid met zout en peper. Doe voldoende bakmargarine in een brede, diepe pan en braad de stukken kip bruin.
  • Voeg de kip toe aan de pan met sjalot, knoflook, ui, champignons en spekjes. Bind de peterselie, tijm en laurier samen tot een bosje en voeg eveneens toe.
  • Overgiet alles met de rode wijn en kippenbouillon, roer alles nog eens mooi door en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer een uurtje sudderen.
  • Verwijder het kruidenbosje en schep de kip samen met de sjalot, knoflook, uit, champignons en spekjes uit de pan.
  • Laat de saus verder indikken tot de gewenste dikte en voeg er dan de kip en groenten weer aan toe.

Smakelijk! 

Ontvang wekelijks tips voor een gezonde & actieve levensstijl