Smeuïge bloemkoolsoep

Een soepje kan er toch altijd en overal wel in? Vandaag bij ons op het menu: bloemkoolsoep! Het leuke aan deze soep is dat je hem het hele jaar door kan eten, aangezien bloemkool ook bijna het hele jaar beschikbaar is. En of je het receptje nu meteen of eerder later eens uitprobeert, smaken zal het sowieso!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ajuin
  • 2 liter groenten- of kippenbouillon (naar keuze)
  • Klontje Becel bakken en braden
  • Peper
  • Zout
  • Peterselie

Bereiding

  • Maak de bloemkool schoon en verdeel die daarna in roosje.
  • Pel de ui en versnipper.
  • Smelt wat Becel bakken en braden in een grote soepkom. Voeg de ajuin toe en bak bruin.
  • Voeg vervolgens ook de bloemkool(roosjes) toe en laat even meebakken.
  • Overgiet met de bouillon (groenten of kip, naar keuze).
  • Laat het geheel een 20-tal minuten sudderen.
  • Neem de kom van het vuur en mix de soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg ook nog wat fijn gehakte peterselie toe ter afwerking.