Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Scampi’s met tagliatelle van courgette

Vis
Camille
3 min read

Tagliatelle van courgette is hét alternatief voor de traditionele pasta. Dit recept met gemarineerde scampi’s is heerlijk voedzaam en lekker licht verteerbaar. Verras je tafelgasten met een intense smaakbeleving geïnspireerd door de mediterrane keuken. Met dit gerecht zet je een overheerlijke glutenvrije groentepasta op tafel. De lichte courgette slierten en cherrytomaten balanceren de smaken en zorgen voor een fris contrast tegenover de gekruide scampi’s.

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Knoflookpers
  • Mandoline (of scherp mes)
  • 2 schalen (middelgroot)
  • 1 klein kommetje

Ingrediënten voor 2 personen

  • 10 grote scampi’s (gepeld)
  • 2 grote courgettes
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 5 eetlepels Becel Original vloeibaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine limoen
  • 1 grote witte ui (zoet)
  • 100 gram cherrytomaten
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper

Bereiding

  1. Spoel de gepelde scampi’s onder koud water en laat ze eventueel ontdooien in lauw water en een snufje zout.
  2. Was de 2 grote courgettes en rasp boven een schaal dunne slierten (tagliatelle stijl) met de mandoline (rechthoekige rasp). Dit kan ook met een scherp mes worden gedaan. Vergeet niet de schil ook volledig mee te raspen, hier zitten namelijk de meeste voedingsstoffen in. Snijd eventuele zwakke plekken in de schil weg.
  3. Pers de limoen uit over de courgette slierten en meng het goed door elkaar met 2 eetlepels milde Becel Original vloeibaar.
  4. Rooster de 20 gram pijnboompitten kort in een droge pan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Haal ze vervolgens van het vuur en doe ze in het kleine kommetje. Doe de gehakte peterselie, peper en zout erbij.
  5. Leg de omgespoelde scampi’s in een schaal en voeg daar 4 eetlepels groene pesto aan toe. Pers 2 teentjes knoflook erbij en snipper de witte ui tot fijne blokjes van 1 cm. De zoetheid van de witte ui zal tijdens het bakken vrij komen.
  6. Roer ook dit mengsel goed door elkaar zodat de scampi’s volledig gemarineerd worden in de pesto.
  7. Bak de scampi’s met 3 eetlepels Becel Original vloeibaar op middelhoog uur in een koekenpan tot ze gaar zijn (2 à 3 minuten). Verhit tegelijkertijd in de kookpan op laag vuur de courgette slierten samen met de 100 gram cherrytomaten. Doe dit maar heel kort, maximaal 2 minuten is voldoende.
  8. Serveer warm met de gekruide scampi’s er bovenop. Strooi als laatst de geroosterde pijnboompitten met de peterselie, peper en zout over het geheel.

Tip: De volgende dag ook koud lekker als lunchsalade!

Smakelijk!

Klik hier voor meer recepten. >>

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…