Quinoasalade met kip en pesto

Iedereen heeft ondertussen wel al eens van quinoa gehoord. Het is dan ook een enorm veelzijdig zaad dat vol met vitaminen zit, maar niettemin glutenvrij is. Vandaag verwerken we quinoa in een slaatje met kip en pesto. Dat wordt smullen!

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de salade:

  • 150 gram quinoa (wegen voor het koken)
  • 2 kipfilets
  • Groene groenten naar keuze (broccoli, sperziebonen, peultjes of erwtjes bijvoorbeeld)
  • Beetje zout
  • Olijfolie

Optioneel:

Voor de pesto:

  • 40 gram Becel ProActiv Original
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 handjes basilicum
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding van de quinoasalade met kip en pesto:

  1. Maak de pesto door alle ingrediënten in de blender tot een homogene massa te mixen.
  2. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg wat zout toe aan de pan.
  3. Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze met wat olijfolie tot ze goed gaar zijn.
  4. Maak de groenten schoon, en stoom of kook deze beetgaar.
  5. Meng de quinoa, kip, groenten en een flinke lepel pesto door elkaar.
  6. Smeer eventueel ook nog wat Becel ProActiv op een sneetje stokbrood en werk af met wat Italiaanse kruiden. Heerlijk in combinatie met de salade!

Smakelijk!