Pistolet met roerei en gerookte zalm

Inhoud

Niets lekkerder op zondag dan een kraakverse pistolet van de warme bakker in je buurt. Met wat (hartig) beleg naar keuze, chocolade voor de zoetekauwen of simpelweg besmeerd met margarine, de keuze is eindeloos om gezond je dag te starten. Maar let je ook op met je cholesterol? Regelmatig je broodje beleggen met slechte (verzadigde) vetten verhoogt niet alleen de kans op overgewicht, maar een te hoog cholesterolgehalte kan leiden tot een vergroot het risico op hart- en vaatziekten.

Daarom hebben we voor jou een heerlijk ontbijt idee. Je vertrouwde pistolet van de bakker beleg je simpelweg met wat ei (gezonde proteïnen voor een voldaan gevoel) en zalm (goed onverzadigde vetten EN omega 3 om je hart in topconditie te houden). 

Ingrediënten voor 1 persoon (2 broodjes):

  • 2 pistolets van de bakker
  • 2 eitjes
  • Een scheutje melk
  • 2 sneetjes (60 g) gerookte zalm
  • 2 tl Becel Bakken en Braden
  • Becel ProActiv smeermargarine
  • Peper, zout en Provençaalse kruiden
  • Bieslook
  • Dille
  • Groentjes naar keuze (bv. 3 kleuren paprika in blokjes, champignons, bladspinazie…)

Bereiding:

  • Begin met de eitjes los te kloppen in een kommetje. Voeg een scheutje melk toe.
  • Verwarm een pan met de vloeibare Becel Bakken en Braden. Als de boter gesmolten is, bak je de groentjes. Bak bijvoorbeeld verse schijfjes champignons, wat paprika en/of tomaatblokjes voor een kleurrijk  omelet.
  • Als de groentjes bijna klaar zijn, giet je de losgeklopte eieren in de pan. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Voor een omelet laat je alles sudderen tot je een soort platte ‘pannenkoek’ hebt. Een omelet is klaar wanneer de randjes en de onderkant lichtjes bruin zijn. Voor een roerei ga je met een vork alles doorheen klutsten zodat het ei mooi gelijk bakt. Wanneer je ei niet meer vloeibaar is, kan je serveren.
  • Besmeer je pistolet met Becel ProActiv. Beleg met het (roer)ei en de groentjes. Leg een sneetje zalm op het ei en gebruik bieslooksnippers en dille voor een extra smaak te geven aan de zalm. Leg de bovenste helft van je pistolet erop, of eet open als een toastje. Smakelijk!

Ontvang wekelijks tips voor een gezonde & actieve levensstijl