Pasta pesto met groene groenten

Inhoud

Zijn de eenvoudigste pasta's vaak niet de lekkerste? Met deze pasta pesto heb je super snel een verse maaltijd boordevol groenten op tafel.

Ingrediënten:

Voor 4 personen

Voor de pasta en groenten:

  • 400 gram volkoren pasta
  • 200g snijbonen
  • 1 broccoli
  • Halve eetlepel olijfolie
  • Halve courgette
  • 1 teentje knoflook

Voor de pesto:

  • 40 gram Becel ProActiv Original
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 handjes basilicum
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Maak de pesto door alle ingrediënten in de blender tot een homogene massa te mixen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Spoel de snijbonen en broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de snijbonen en broccoli beetgaar. Laat ze na afgieten even schrikken onder ijskoud water.
  • Snijd de courgette in hapklare stukjes. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en knoflook 3 minuten aan. Bak ook de broccoli en snijbonen nog even op.
  • Schep de pasta door de groenten. Voeg de pesto toe.
  • Werk af met zout en peper naar eigen smaak.

Smakelijk!