Ovenschotel met kip, rijst en quinoa

Inhoud

Met de winter in aantocht kiezen we toch al eens graag voor een stevige, warme hap zoals een ovenschotel. Veelal wordt puree gebruikt als de basis van een ovenschotel, maar ook met pasta, rijst, quinoa, etc. kan je heerlijke ovenschotels klaarmaken. Voor dit recept gebruiken we bijvoorbeeld een mix van bruine rijst, quinoa en granen (gerst en tarwe). Een bewuste keuze, want die combinatie is een ware explosie van vezels en eiwitten. Dat zorgt er niet alleen voor dat je langer een voldaan gevoel hebt na het eten van de ovenschotel, maar doet ook je spijsvertering vlotter verlopen. Dat is belangrijk, want een slechte spijsvertering brengt heel wat kwaaltjes met zich mee zoals een opgezette buik of een sloom gevoel. Die ongemakken kunnen we uiteraard missen met de winter, een seizoen dat sowieso al veel van je lichaam vraagt, voor de deur.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram Brown Rice + Quinoa + Granen
  • 300 gram kipfilet
  • 500 gram broccoli
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 250 ml melk
  • 65 gram bloem
  • Kippenkruiden
  • 40 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Kook vervolgens de Brown Rice + Quinoa + Granen gaar in wat water met zout.
  • Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak gaar. Gebruik kippenkruiden naar eigen smaak.
  • Breng in een grote, diepe pot de kippenbouillon en de helft van de melk aan de kook. Vermeng de andere helft van de melk en de bloem in een andere kom.
  • Eenmaal de kippenbouillon kookt, voeg je al roerend het bloemmengsel eraan toe. Zet het vuur af eenmaal de saus begint in te dikken.
  • Voeg vervolgens de mengeling van rijst, quinoa en granen en de kip bij de saus.
  • Doe het geheel daarna in een ovenschotel en bestrooi met wat geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel 15 à 20 minuten af in de oven.