Ovenschotel met aubergine en zalm

Inhoud

Het wordt steeds kouder en kouder en dan verwarmen we ons natuurlijk graag met een lekkere, warme hap zoals deze ovenschotel met zalm en aubergine. Waarom precies zalm en aubergines? Zalm is rijk aan omega 3 en bevat bovendien nog heel wat andere vitaminen en mineralen, net als aubergines. Die laatste bevatten trouwens ook heel wat vezels. Gecombineerd zijn zalm en aubergines dus niet alleen erg lekker, ze geven je meteen ook een stevige energieboost. 

Ingrediënten

  • 600 g verse zalmfilet
  • 4 aubergines
  • 200 gram gratinkaas
  • 50 gram Becel bakken en braden
  • 20 centiliter melk
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de aubergines schoon en snij ze in dunne plakjes (ongeveer 1 cm). Zout de plakken en laat even intrekken.
  • Bak de plakken aubergine aan beide zijden 1 minuut in hete olie (tot ze lichtbruin zijn). Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  • Maak vervolgens de kaassaus. Smelt de bakmargarine en voeg die toe aan de bloem. Meng tot een gladde massa. Voeg aan het mengsel geleidelijk de melk toe en blijf roeren terwijl je het mengsel aan de kook brengt. Eenmaal de saus indikt, kan je de kaas toevoegen (hou wel wat kaas over voor later). Breng ten slotte op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schik de helft van de plakken aubergine op de bodem van een ovenschotel.
  • Leg daarop de helft van de zalm.
  • Overgiet met kaassaus.
  • Leg bovenop de kaussaus de andere helft aubergines en zalm en overgiet nogmaals met kaassaus.
  • Bestrooi het geheel met wat gratinkaas.
  • Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!