Lichte, frisse zalmtartaar

Inhoud

Deze frisse zalmtartaar is ideaal als gezond voorgerecht. Al kan je hem met een bijgerechtje ook perfect als hoofdgerecht serveren. Smullen wordt het sowieso!

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 gram rauwe zalm
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels Becel ProActiv met olijfolie*
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel verse bladpeterselie

Bereiding:

  • Snijd de zalm in kleine stukjes van ongeveer 0,5 cm. Dat gaat het makkelijkst als je de zalm eerst in repen snijdt, die repen nog eens in reepjes en ten slotte die reepjes ook in kleine stukjes.
  • Pel de sjalot en snipper fijn. Hak ook de dille en bieslook fijn.
  • Roer de sjalot, bieslook, dille, mosterd en Becel ProActiv met olijfolie* onder de stukjes zalm. Voeg ook het limoensap toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Plaats het geheel een paar uur in de koelkast.
  • Verdeel de zalmtartaar in twee porties, gebruik eventueel een dresseerring.
  • Werk af met wat peterselie.

Je kan de zalmtartaar zo op zich serveren, maar eventueel ook aanvullen met een zomers slaatje, een paar sneetjes volkorenbrood... Smakelijk!

*Becel ProActiv is bedoeld voor personen die een verhoogd cholesterolgehalte willen verlagen door middel van levensstijl- en voedingsveranderingen. Een dagelijkse consumptie van 1,5-2,4g plantensterolen per dag, wat overeenkomt met 2-3 porties Becel ProActiv, kan het LDL-cholesterolgehalte verlagen met 7-10% in 2 tot 3 weken. Becel ProActiv hoef je niet alleen op je boterham te smeren, maar kan ook in je gerechten verwerken.  Deze combinatie is ideaal om je dagelijkse portie van 30 gram binnen te krijgen. Het is van belang Becel ProActiv te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde levensstijl om het carotenoïdengehalte op peil te houden. Heb jij geen verhoogd cholesterolgehalte? Dan kan je dit recept ook met olijfolie klaarmaken.