Heerlijk verwarmende ajuinensoep

Inhoud

Winter’s here! Tijdens deze koude, donkere dagen is er toch niets leuker dan heerlijk opwarmen met  een lekker soepje? Ajuinensoep is bijvoorbeeld makkelijk te maken en ongelofelijk voedzaam.  Uien zijn immers niet alleen enorme smaakmakers, ze zitten ook vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Die kunnen we in de winter wel gebruiken!

Ingrediënten

  • 10 uien
  • 1 liter groentebouillon/kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 klontje Becel bakken en braden
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Schil de uien en snij ze vervolgens in kleine, zeer fijne ringen.
  • Neem een pan en smelt er het klontje Becel bakken en braden in. Bak de uien tot ze goudbruin kleuren (bij een grote hoeveelheid ui kan je de ui in verschillende beurten bakken).
  • Doe de gebakken ui een grote kookpot en giet er de groentebouillon/kippenbouillon bij. Voeg ook de tijm en laurier toe voor extra smaak.  
  • Laat de soep een half uurtje sudderen.
  • Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  • Mix fijn.

Laat het smaken!