Havermoutpannenkoekjes met courgette en citroencrème

Havermoutpannenkoekjes met groenten zijn heerlijk als ontbijt, lunch of brunch. Christine laat zien hoe zij ze klaarmaakt. 

Ingrediënten:

  • 1/4 courgette
  • 50 gram havervlokken
  • 8 eetlepels melk
  • 100 gram ricotta
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 25 gram rietsuiker
  • Snuifje zout
  • 1 doosje Becel ProActiv
  • Zeste van 2 bio citroenen
  • 200 gram blauwe bessen
  • Extra: muffinvorm

Bereiding

Duur: 25 minuten

  • Snij het stuk courgette in grove stukken.
  • Doe de stukken courgette samen met de eieren, suiker, havervlokken, ricotta, Griekse yoghurt, snuifje zout en melk in een blender. Blend tot een beslag.
  • Vul de muffinvorm met het beslag. Vul elke holte van de muffinvorm tot de helft.
  • Bak in de oven 15 min op 190 graden.
  • Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen.
  • Meng de zeste van 1 bio citroen onder een aantal eetlepels Becel ProActiv.
  • Smeer de citroencrème op elke pannenkoek en werk af met blauwe bessen.
  • Rasp nog wat zeste van de citroen over het gebakje.

Smakelijk en tot binnenkort voor het volgende filmpje!