Wokken is een kooktechniek afkomstig uit Azië. Ook in onze contreien is wokken – of roerbakken – al een tiental jaar ontzettend populair. Heb je geen inspiratie voor je middag- of avondmaal? Deze vier redenen tonen aan waarom wokken AL-TIJD een goed idee is.
1. Het maakt niet uit of je een goede of een slechte kok bent
Wokken is op zich vrij simpel in tegenstelling tot sommige andere gerechten. Het maakt niet uit of je een fantastische kok bent of als koken toch je ding niet is: iedereen kan wokken!
2. Wokken is gemakkelijk
Je kan perfect zelf kiezen welke ingrediënten je in de wokpan bereidt. Je hoeft helemaal geen strak recept te volgen voor je wokgerecht. Eet je graag paprika, courgette en tomaten? Dat kan perfect! Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk.
3. Wokken doe je in een mum van tijd
Als je wokt, verhit je de ingrediënten heel kort. Een wokgerecht hoeft niet lang op het vuur te staan. Bijkomend voordeel: hoe korter de kookperiode, hoe meer vitaminen je behoudt in de groente want groenten verliezen namelijk vitaminen bij het koken.
En last but not least: