Butternutsoep met roggebrood

Je hebt het hoofdingrediënt voor dit recept waarschijnlijk weleens in de winkel zien liggen, maar er nooit aan gedacht om er soep van te maken. Butternutsoep is niets anders dan soep gemaakt van een flespompoen.

De flespompoen is een pompoensoort die wat zoeter is dan andere pompoenvarianten. Er zijn veel verschillende manieren om deze soep te maken.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 flespompoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • Peper
  • Zeezout
  • 1 ui
  • 2 el margarine om in te bakken (Becel Light vloeibaar)
  • 2 el olijfolie
  • 2 cm gember
  • 800 ml kippenbouillon
  • Een paar takjes verse koriander
  • 4 plakjes roggebrood + Becel Gold*

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Mix olijfolie met een geperst of fijngehakt teentje knoflook, fijngehakte gember, kurkuma en een beetje peper en zout.
  • Snij de flespompoen in de lengte doormidden. Haal de draden en zaden eruit. Leg de twee helften op een ovenschaal.
  • Maak inkepingen in de flespompoen en bestrijk deze met de gekruide olijfolie. Doe de flespompoen 35 minuten in de oven.
  • Snipper een uitje en bak dit in de Becel.
  • Als de pompoen klaar is, lepel je het vruchtvlees uit de pompoen en doe je dit bij het uitje in de pan. Dit geheel kort bakken.
  • Blus af met de kippenbouillon.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Even laten koken en vervolgens mixen met de staafmixer.
  • Doe de soep in vier kommetjes.
  • Garneer de soep met een beetje koriander.
  • Serveer de soep met een plakje roggebrood en besmeer het met Becel Gold.

*Becel Gold is een product met 70% plantaardige oliën, vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het is gemaakt met een mix van zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie en is hierdoor rijk aan omega 3 en bevat omega 6Becel Gold bevat 60% minder verzadigd vet dan boter.