Bruine rijst met spinazie en ricotta

Inhoud

Met de herfst in aantocht grijpen we al sneller naar een maaltijd die je goed kan verwarmen tijdens regenachtige dagen. Met de aankomende griepjes is het toch nog steeds belangrijk om genoeg te bewegen en gebalanceerd te eten. Genoeg groenten en gezonde ingrediënten vormen de basis van een evenwichtig eetpatroon. Spinazie is een groene bladgroente die vaak onderschat wordt als superfood. Groene groenten bevatten namelijk heel wat goede Omega 3 vetzuren en foliumzuur, stoffen die goed zijn voor je hart. De hoge hoeveelheid ijzer in spinazie helpt bloedarmoede te voorkomen. Daarnaast bevat spinazie een natuurlijk stof die rimpels tegengaat.

Bruine rijst is de gezonde variant van witte rijst omdat er nog een vliesje rond de granen zit, waardoor je hele hoop extra voedingsstoffen opneemt. Varieer met rijst, quinoa of andere graansoorten om evenwichtig te eten. Naast smaakvol, zijn deze oergraansoorten ook natuurlijk en onbewerkt en bevatten ze heel wat eiwitten en antioxidanten om je weerstand hoog te houden. Probeer dit super snelle recept uit om een heerlijk vullende maaltijd op tafel neer te zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 tl olijfolie
  • 600 gram champignons (in schijfjes)
  • 500 gram bladspinazie
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram rode kidneybonen
  • 350 gram Bosto Brown Rice + Linzen voor een extra smaak
  • 75 gram parmezaan

Bereiding

  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote, diepe pot. Bak en roer de champignons 3 minuten. Voeg de spinazie, ricotta en kidneybonen toe en kruid met peper en zout. Roer tot de ricottakaas overal goed kan vermengd is met de groentjes.
  • Wanneer de spinazie goed gekrompen is, voeg je de parmezaan en de rijst toe in de grote pot en meng je nog even goed door. Et voilà! Super snel, super simpel en overheerlijk!

Recept met Bruine rijst?

Ontvang wekelijks tips voor een gezonde & actieve levensstijl