Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 problemen dat iedereen in een relatie al meegemaakt heeft

Bram
5 min read

1.Samen een bed delen

Veel mensen zullen direct beamen dat relatie hebben over het algemeen een verrijking voor je leven is. Alleen als het op het delen van een bed aankomt, kan dit een heel ander verhaal zijn. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd comfortabel om één dekbed te delen. Je weet dan immers bijna zeker dat één van jullie beide ’s nachts op zoek zal moeten gaan naar zijn, of haar, deel. Maar ook als je partner zwaarder weegt dan jezelf, kan het delen van een bed behoorlijk problematisch zijn. Je zult dan immers van tijd tot tijd naar zijn, of haar, kant van het bed toerollen en soms zelfs bijna onder je partner verdwijnen.

2.Gevecht om de afstandsbediening

Net zoals het samen slapen, kan ook het gezamenlijk televisie kijken voor problemen zorgen binnen een relatie. Er kan zelfs een waar gevecht ontstaan om de afstandbediening. Je partner ziet nu eenmaal liever andere programma’s dan waar jij klaar voor gaat zitten. Dit kan in de beste relaties voor zekere spanningen en ergernissen zorgen. Hoewel in bepaalde gevallen een twee toestel uitkomst biedt, zal dat de gezelligheid en de quality time samen zeker niet te goede komen.

3.Verschillende interesses

Op het moment dat je, ondanks de vaak drukke agenda’s, een gaatje hebt weten te vinden om samen met je partner iets leuks te ondernemen, kunnen er eveneens problemen ontstaan. De interesses van jullie beide sluiten namelijk nooit volledig op elkaar aan zodat er vrijwel altijd geschipperd dient te worden. Een gezamenlijk uitje zal daardoor vaak voor één van de partners wat minder interessant zijn, terwijl de ander wel helemaal in zijn, of haar, element is. Quality time zal op deze manier niet altijd de uitwerking hebben zoals je die graag zou zien.

4.Verschillende vriendenkring

In een relatie kun je er eigenlijk niet omheen: de vrienden van je partner. In de meeste gevallen zal de vriendenkring van je lief niet direct ook aansluiten bij die van jou. Je zult de vrienden van je partner in de regel dan ook eerst beter moeten leren kennen. En zelfs als je zijn, of haar, vrienden al wat beter kent, kan de omgang met hen niet altijd even gladjes verlopen. In het meest erge geval zal er zelfs helemaal geen aansluiting zijn tussen jou en de vriendenkring van je geliefde. Hun leefstijl kan zodanig van de jouwe verschillen dat je je zelfs aan de vrienden van je partner ergert en liever de omgang met hen zoveel mogelijk uit de weg gaat.

5.Je schoonfamilie krijg je cadeau

Hoe graag je je lief ook ziet, je schoonfamilie hoeft niet altijd even geliefd te zijn. Dit gevoel kan zowel van jezelf als van één of meerdere leden van je schoonfamilie uitgaan. In het laatste geval kun je doorgaans nog zo goed je best doen zonder dat je enige waardering of affectie weet te oogsten. Je partner heb je weliswaar zelf uitgekozen, je schoonfamilie krijg je daarentegen op de koop toe. In tegenstelling tot een eventueel dwarsliggende vriendenkring van je partner, kun je zijn of haar familie niet zomaar de rug toekeren. Er zullen immers altijd wel situaties zijn waarin je met hen te maken krijgt. Denk maar eens aan verjaar- en andere belangrijke feestdagen.

6.Kleine ergernissen

Binnen een relatie krijg je vroeg of laat te maken met kleine ergernissen. Je partner heeft, net zoals jijzelf, namelijk een aantal gewoontes dat voor bepaalde spanningen kunnen zorgen. Dit hoeven overigens geen grote dingen te zijn. Je kunt onder andere denken aan een dopje dat je partner nooit op de tube draait nadat hij, of zij, tandpasta heeft gebruikt. Maar ook het laten slingeren van vieze kledingstukken, bepaalde (tafel)manieren en leefgewoontes kunnen je tegen gaan staan. Toen je nog tot over je oren verliefd was op je partner waren deze futiliteiten er overigens ook al, maar toen leefde je nog op een roze wolk en kon je lief niets verkeerd doen. Bovendien was je er in die tijd van overtuigd dat je deze gewoontes wel zou kunnen veranderen.

7.Jaloezie

Op het moment dat je stapelgek op iemand bent, dan wil je zeker niet dat er een kaper op de kust verschijnt. Je wilt je lief immers niet kwijt. Wanneer er dan ook te veel aandacht aan je partner wordt geschonken door, of ontvangen van, een potentiële concurrent(e) kan bij jou de vlam in de pan slaan. Jaloezie slaat dan toe zonder dat je daar zelf veel aan kunt doen. Ook al zeg je geregeld tegen jezelf dat je partner toch steeds voor jou zal kiezen en altijd bij je terug zal komen, de gedachten dat een ander weleens leuker gevonden kan worden dan jij kun je niet verdragen. Een gezonde dosis jaloezie hoeft binnen een relatie geen probleem te zijn, mits dit gevoel niet de overhand gaat nemen natuurlijk. In dat geval kan je relatie immers onder een behoorlijke druk komen te staan.

8.Verdeling van de taken

Een relatie hebben betekent ook dat je voor elkaar wilt zorgen. Zeker als je samen met je lief in één huis woont, kan dat nog wel eens voor problemen zorgen. Met andere woorden: de verdeling van de huishoudelijke taken is alles behalve evenwichtig. Je partner zit dan bijvoorbeeld liever achter zijn computer of met vrienden op de bank, terwijl jij nog druk bezig bent om het huis op orde te krijgen. Zeker bij tweeverdieners is het om die reden verstandig om goede afspraken te maken over wie bepaalde huishoudelijke taken op welk moment uitvoert. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…