3 lekkere rijstsalades die je in de microgolf kan klaarmaken

Inhoud

Heb je niet veel tijd ’s middags of ’s avonds, maar heb je niet meteen zin in een boterham? Dan kan je altijd eens een rijstsalade proberen: zo’n salade vult goed en is, als je er voldoende groenten aan toevoegt, ook nog eens gezond. Lang hoef je er zelf niet over te doen: met de microgolfrijst van Bosto heb je in 1,5 minuut al een portie rijst klaar. Aangezien er ook verschillende smaken beschikbaar zijn (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger) is het zelfs mogelijk om van eenzelfde salade nog tal van andere versies te maken. 

Simpele rijstsalade met paprika en ui

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram microgolfrijst naar keuze (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui

Bereiding:

  • Was de paprika’s, ontdoe ze van lijsten en zaadjes en snij in stukjes.
  • Snij de ui fijn.
  • Doe de paprika en ui in een microgolfbestendige kom. Plaats 5 minuten op 750 Watt in de microgolf.
  • Voeg vervolgens de microgolfrijst toe aan de paprika en ui en plaats nog 1,5 minuut in de microgolf.

Pittige rijstsalade

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram microgolfrijst Coconut & Lemongrass (of een andere smaak)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram rozijnen
  • 4 lente-ui

Bereiding:

  • Snijd de lente-uitjes in schuine, dunne reepjes.
  • Bak de pijnboompitten kort even aan in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier eenmaal ze goudbruin gebakken zijn.
  • Vermeng de rijst met de pijnboompitten en rozijnen.
  • Zet het mengsel van rijst, pijnboompitten en rozijnen 1,5 minuut in de microgolf.
  • Vermeng ten slotte de lente-ui eronder.

Rijstsalade met avocado en garnalen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram microgolfrijst naar keuze (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger)
  • 2 avocado’s
  • 75 gram gepelde en gekookte garnalen

Bereiding:

  • Schil de avocado’s en snij in kleine blokjes.
  • Plaats de rijst 1,5 minuut in de microgolf.
  • Vermeng de warme rijst met de garnalen en avocadoblokjes.