Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat stop je allemaal in je luiertas?

Olivier
4 min read

Een dagje naar zee op een mooie zomerdag of gewoon gezellig naar vrienden? Je kleine spruit mag gelukkig mee, maar jij moet zorgen voor al zijn of haar spulletjes gepakt zijn. Alles in de luiertas kan op een bepaald moment wel van pas komen. Maar wat moet je nu zéker meenemen?

Basis van je luiertas

Reken 1 luier per uur voor jonge kindjes. Voor grotere kindjes ken jij je dochter of zoon natuurlijk het best, maar gemiddeld pak je best zo’n 3 à 4 pampers mee voor een hele dag voor een peuters. Voorzie extra luiers (eventueel in de auto) als je denkt dat je misschien lange van huis zult zijn of als er file wordt verwacht.

Vochtige en droge doekjes, luierzalf en een matje om je baby’tje op te verschonen zijn ook geen overbodige luxe. Denk ook aan (plastic) zakjes om vuilnis of vieze luiers in te steken. Neem voor jezelf wat handgel mee om je handen te reinigen na het verversen.

Je kent je kindje natuurlijk zelf het best, dus als je weet dat je kleintje graag overal inspringt of opkruipt, dan zijn reservekleertjes ook een must. Ook als je kindje morst bij het eten of het voederen, kan een extra t-shirt de dag redden als je geen slabbetjes had voorzien.

Een fopspeen, knuffeltje en/of speeltje om je kindje rustig te houden kunnen de rust bewaren waardoor ook jij van je uitstap kan genieten.

Bij borstvoeding

Neem steeds een extra setje borstkompressen mee om lekjes te voorkomen. Ook een licht dekentje om je baby’tje toe te dekken of voor wat extra privacy kan van pas komen op een druk strand. Het dekentje kan je uiteraard ook nog gebruiken om de zon bijvoorbeeld uit de kinderwagen te houden.

Borstvoeding kan je gerust invriezen of in bewaarzakjes meenemen.

Bij flesjesvoeding

Als je kindje al wat ouder is en groeimelk drinkt, is een extra speentje altijd handig. Bereide melk meenemen op een lange trip (ook al vervoer je het in een thermoskan of koelbox) is geen goed idee. Bij flesjesvoeding kunnen bacteriën snel ontwikkelen en je wilt niet dat je kindje ziek wordt. Neem ook een flesje water mee, een doseerdoosje/-schepje en genoeg melkpoeder. Voor een korte rit kan je wel een bekertje melk in het koelvak van je luiertas bijhouden (niet meer dan 2 uur). Vergeet ook geen koekje of potje fruitpap om de honger te stillen.

Als je kindje wat ouder is en je neemt hem of haar mee in de auto voor een iets langere rit, is het ook altijd een goed idee om bijv. een nat washandje mee te nemen om je peuter te verfrissen.  Vanzelfsprekend geef je bij warm weer voldoende (water) te drinken.   De melk in de flesvoeding kan bij warm weer snel bederven.  Het is daarom aangewezen om poedermelk te gebruiken.  Breng gekookt water in een thermoskan mee en leng die aan met mineraalwater onderweg. Praktische flessenwarmers die je aansluit op de sigarettenaansteker zullen je fles, beker of potje opwarmen tot de ideale temperatuur. Is je peuter ouder dan 1 jaar dan kan je ook  kiezen voor Olvarit groeimelk  1 + verpakt in een handig brikje van 200 ml. 

 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…